Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

η γενειάδα του Αη-Βασίλη

Μια καταπληκτική ιδέα από την κ.Χρυσούλα......μας εξέπληξες και πάλι....

 Η γενειάδα του  Άγιου Βασίλη

Την Τετάρτη το απόγευμα έλαβα ένα e-mail από τον Βόρειο Πόλο. Αποστολέας ήταν , ναι είναι απίστευτο, ο Άγιος Βασίλης.

Μου εξηγούσε με λίγα λόγια το πρόβλημα του και ζητούσε τη βοήθεια μου.

Από πέρυσι τον Ιανουάριο που τελείωσε το ταξίδι του στη γη και επέστρεψε στο ζεστό σπιτάκι του, αποφάσισε ότι έπρεπε να ξεκουραστεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Έτσι οι μόνες μετακινήσεις του ήταν από το κρεβάτι του στον καναπέ και από τον καναπέ στην πολυθρόνα. Απολάμβανε ζεστή σοκολάτα και κουλουράκια με γεύση βανίλια και δεν είχε όρεξη ούτε τη γενειάδα του να περιποιηθεί.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνει ο Δεκέμβρης και να έχει μια γενειάδα τόσο μακριά που σε κάθε του βήμα την πάταγε και κινδύνευε να χτυπήσει άσχημα.

Με παρακάλεσε λοιπόν καθώς βαριόταν αφόρητα το…ξύρισμα, να τον βοηθήσω να απαλλαγεί από το περιττό βάρος της. Έτσι λοιπόν με συμβούλευσε να φτιάξω ένα χάρτινο πρόσωπο του με μακριά γενειάδα και πάνω της να γράψω τους αριθμούς από το 1 ως το 25, όσες δηλαδή και οι μέρες μέχρι και τη μέρα των Χριστουγέννων που θα ξεκινήσει τη…γνωστή υποχρέωση προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Με τη βοήθεια των παιδιών μου των μικρών μαθητών μου δηλαδή, θα πρέπει κάθε μέρα να κόβω και έναν αριθμό, δηλαδή ένα μικρό κομμάτι της μακριάς του γενειάδας, η οποία, ξέχασα να σας πω, θα έχει τη μαγική του ευχή.

Με τον τρόπο αυτό και εντελώς μαγικά θα αφαιρείται και ένα κομμάτι της πραγματικής του γενειάδας, χωρίς εκείνος να κουραστεί καθόλου. Έτσι ως τα Χριστούγεννα θα είναι φρέσκος και περιποιημένος για το μεγάλο ταξίδι του.

Έτσι και έκανα λοιπόν!

Ελπίζω να τον βοήθησα. Άντε και του χρόνου!




2 σχόλια: