Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ιατρείο αντιμετώπισης αυξημένου βάρους σώματος



Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υγείας και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και στη χώρα μας. Το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%.
Σε μια σημαντική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την παροχή βοήθειας σε παιδιά και εφήβους, σε γονείς και σε ειδικούς υγείας, το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" έχει δημιουργήσει το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος, το οποίο λειτουργεί καθημερινά στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ (Κεντρικό Κτίριο, 6ος Όροφος, τηλ. 213 2013 666)


Το Ιατρείο είναι στελεχωμένο με Ιατρικό προσωπικόΔιατροφολόγοΚαθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούνται , αξιολογούνται κλινικά και εργαστηριακά ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς οικονομική επιβάρυνση (για ασφαλισμένους).


Παράλληλα λειτουργεί ο ιστότοπος www.childhood-obesity.gr


Ενημερωτικό φυλλάδιο για τους γονείς μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:




Η Σχολικός Σύμβουλος 


Μαρία Κουτή


 

1 σχόλιο:

  1. ΛΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ Ή ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΜΗΝΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ; ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ! ΚΑΛΟ ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή