Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Εκλογές στο νηπιαγωγείο




Με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ( αγόρια-κορίτσια ) και ψήφισαν ποιο παιδί θα βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της τάξης.


Στη συνέχεια οι υποψήφιοι ( Μιχάλης και Φένια ) έβγαλαν τον προεκλογικό τους λόγο. Από τη μεριά τους τα υπόλοιπα παιδιά σκέφτηκαν και είπαν ποια είναι η δουλειά ενός καλού Αρχηγού-Δημάρχου.
 Ξεκινώντας την προετοιμασία για τις εκλογές, φτιάξαμε ταυτότητες, ψηφοδέλτια, κάλπη, παραβάν και εκλογικό κατάλογο.
 

 Για να γίνουν οι εκλογές διαλέξαμε δύο παιδιά για Εφορευτική Επιτροπή. Το ένα παιδί έπαιρνε την ταυτότητα  και έγραφε το όνομα στον εκλογικό κατάλογο , ενώ το άλλο έδινε τα ψηφοδέλτια , γι α να μπορέσουν να ψηφίσου μυστικά  στο παραβάν. 
 


Τέλος μετρήσαμε τα ψηφοδέλτια και γράψαμε τις ψήφους. Νικήτρια αναδείχτηκε η Φένια ,η οποία και καταχειροκροτήθηκε από τα υπόλοιπα παιδιά. Έπειτα χορέψαμε για να γιορτάσουμε τη νίκη της  και παίξαμε τα παιχνίδι α που διάλεξε ( τα τρία γουρουνάκια και τα πέντε παπάκια. Σαν αρχηγός , πρόσθεσε κι άλλον ένα κανόνα στην τάξη. Δεν βρίζουμε τα άλλα παιδιά.
Οι εκλογές κινητοποίησαν επίσης τα παιδιά να γράψουν ένα γράμμα στον Δήμαρχο της πόλης μιλώντας για τους κινδύνους της σχολικής αυλής και ζητώντας του να μας την φτιάξει. Το βιβλίο  που ταίριαζε στο θέμα των εκλογών και το οποίο διαβάσαμε για άλλη μια φορά ήταν η κυρά Δημοκρατία   

2 σχόλια:

  1. Όπως πάντα Λία καταπληκτική η ιδέα σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ιδέα ήταν της συναδέλφου του ολοήμερου τμήματος της κ. Ελευθερίας και ήταν όντως καταπληκτική τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και τα χειροκροτήμάτά τους έφταναν μέχρι δίπλα στο κλασικό τμήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή