Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα......

Η κυρά Βασίλαινα σήμερα έφτιαξε κοτομπουκιές..ενώ το καραβάκι μας...έπιασε  Αιγαίο! Αλλά θεωρητικά! Άλλωστε με το θέμα καράβι ασχοληθήκαμε και όταν φτάξαμε το αεροπλοιοκαράβι μας kκαι μικρά καραβάκια για να διακοσμήσουμε το κηροπήγιο μας και λίγες μέρες πριν, μόλις στολίσαμε το σχολείο μας.....και με καραβάκι! (που όμως θα σας κοτσάρω τη φωτό αργότερα καθώς ξέχασα να το φωτογραφίσω! Τα Αγιοβασιλιάτικα καραβάκια Στην Χίο, και ιδιαίτερα στην πόλη της Χίου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπάρχει ένα έθιμο, που σχετίζεται με τα καράβια μιας και το νησί έχει πολλούς που ζουν από τη θάλασσα! Τα Αγιοβασιλιάτικα καραβάκια. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, στις ενορίες της πόλης κατασκευάζουν μικρά καραβάκια, αντίγραφα πραγματικών, κυρίως ξύλινα, αλλά και από άλλα υλικά! Στη συνέχεια συναγωνίζονται μεταξύ τους ως προς την ποιότητα κατασκευής και ως προς την ομοιότητα με τα πραγματικά καράβια, ενώ οι ομάδες, το πλήρωμα, του κάθε καραβιού τραγουδούν κάλαντα.
 αφήνουμε για λίγο τα ταξίδια και γυρνάμε στο εργαστήρι μας..τα μικρά ξωτικά μας έβαψαν και στόλισαν  με τα χεράκια τους τα κουκουνάρια
και δημιούργησαν ένα πίνακα χριστουγεννιάτικο βασισμένο στο παραμύθι


2 σχόλια:

  1. όμορφες κατασκευές!!!!! τα παιδιά θα είναι πολύ χαρούμενα.....και σίγουρα τους προσφέρετε απλόχερα την μαγεία των Χριστουγέννων!!!!!και του χρόνου με υγεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή