Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

H αντίστροφη μέτρηση

Μία μέρα ακόμη και η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει..κάτω από τη γη όμως κάτι συμβαίνει, ως συνήθως....

Αχ! αυτοί οι Καλικάντζαροι!  Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Κάθε χρόνο να κάνουν ό,τι μπορούν να εξαφανίσουν  τα Χριστούγεννα.
Δεν φτάνει που όλο τον χρόνο, παλεύουν σώνει και καλά να ρίξουν το δέντρο που κρατά τη γη, για να την βλέπουν να κατρακυλά στην κατηφόρα του σύμπαντος και να ξεκαρδίζονται στα γέλια, αλλά έχουν και το συνήθειο να ανεβαίνουν το Δωδεκάμερο και να διαλύουν τα πάντα.  Μα τι δέντρα ρίχνουν κάτω, τι δώρα ανακατώνουν, τι γλυκά μαγαρίζουν. Δαγκάνουν όλα τα  μελομακάρονα, σκορπίζουν τη άχνη από τους κουραμπιέδες, θρυμματίζουν τις δίπλες, σπάνε τα βαζάκια με τις μαρμελάδες και  δεν κλέβουν τα φλουριά από τις βασιλόπιτες.
Φέτος όμως έχω την εντύπωση ότι κάτι θα τους πάει στραβά.
 Όταν κατεβήκανε που λέτε, κάτω από τη γη, μόλις τελειώσανε οι περσινές γιορτές, το πρόγραμμα τους δεν πήγε όπως συνήθως.
Αντί να κάτσουν μια δυο μέρες να ξεκουραστούν και ύστερα να πιάσουν τα πριόνια τους και να ξεκινήσουν το πατροπαράδοτο έργο τους, σώνει και καλά να κόψουν το δέντρο της γης, ξαπλώσανε στους καναπέδες τους, ΄πιασαν τις τηλεοράσεις, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές, πήραν αγκαλιά και ένα κουτί σοκολατάκια ο καθένας κι έμειναν έτσι για έντεκα μήνες.
Βλέπετε γινόταν πανικός στη γη.
Ο πόλεμος έχωσε την έρμη την Ειρήνη μέσα σε μια σπηλιά κι άντε να την βρει.
Ο Εγκέλαδος δεν βολεύονταν πια μετά από  τόσες χιλιάδες χρόνια με ένα βουνό στην πλάτη του κι είπε να βάλει όλες τις δυνάμεις του να το μετακινήσει .
Επανήλθε ο Νώε στο στερέωμα και μόλις τον είδαν τα σύννεφα άρχισαν να βρέχουν και σταματημό δεν είχαν.
Η βασίλισσα του χιονιού πήρε το έλκηθρό να πάει διακοπές και όπως είχε χρόνια να το κινήσει πήρε και ένα τόνο χιόνι μαζί του και το μοίραζε στις πολιτείες που πέρναγε.
Καράβια βούλιαζαν κάτω από τη μανία της γοργόνας  ...εκείνης του Μεγαλέξανδρου μιας και οι καπεταναίοι είχαν λησμονήσει τον μεγάλο στρατηλάτη.
Αεροπλάνα που έπεφταν γιατί ζήλεψαν τη φήμη του Ίκαρου.
Και ένα σωρό άλλα πράγματα έφεραν τη γη και τους ανθρώπους της στο χείλος του γκρεμού.
Τα ΄βλεπαν λοιπόν όλα αυτά και χαμογελούσαν ικανοποιημένοι καθώς σκέφτηκαν ότι φέτος δεν θα κουραστούν και θα ΄χουν το αποτέλεσμα που αιώνες τώρα παλεύουν  να πετύχουν ... την καταστροφή της γης.
Έλα όμως που έφτανε ο Δεκέμβρης και η γη παρ΄ όλα αυτά στεκόταν μεγαλοπρεπέστατη στην κορφή του δέντρου και δεν έλεγε ούτε πόντο να κουνηθεί ....
Τι να κάνουν λοιπόν, είδαν και απόειδαν και παραγγείλανε μέσω  της ποιο διάσημης σλίδας ηλεκτρονικών πωλήσεων του κόσμου τα καλύτερα αλυσοπρίονα του κόσμου. Τα ακριβοπλήρωσαν βέβαια. Δώσανε ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό  από το πετρέλαιο και το χρυσάφι που έβρισκαν τόσα χρόνια στο υπέδαφος .... του δέντρου και το φύλαγαν ως Καλικαντζαροσκρούτζ στα θησαυροφυλάκια τους και έπιασαν στα γρήγορα δουλειά μπας και προλάβουν να αποτελειώσουν τη γη.
Άρχισαν λοιπόν οι έρμοι να κόβουν κλαδί κλαδί το δέντρο . Έβαλαν  στόχο να κόβουν ένα κομμάτι του δέντρου την ημέρα.  Τα αρίθμησαν μάλιστα να μη μπερδεύονται.
1 .... 2..... 3..... 4............. 25.
Θα χάριζαν και μια μέρα φέτος!
Έκοβαν λοιπόν και έκοβαν και επειδή ο θόρυβος από τα αλυσοπρίονα και η καπνίλα που έβγαζαν θόλωσε και λίγο την όραση τους και την ακοή τους ,δεν πήραν χαμπάρι ότι για κάθε κλαδί ξερού δέντρου που έκοβαν ελλόγου τους  φύτρωνε από πίσω ένα κλαδί ενός καταπράσινου και καταστολισμένου γερού και δυνατού δέντρου που είχε αγκαλιάσει τρυφερά τη γη και δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσει να πέσει ποτέ.
Οι καημένοι οι Καλικάντζαροι .... το κατάλαβαν όταν πήγαν να ζητωκραυγάσουν την 25η μέρα που έκοβαν το τελευταίο κομμάτι του κορμού και είδαν μπροστά τους .... τη γέννηση ενός μωρού .... του μικρού Χριστού.
Τα παράτησαν όλα και ανέβηκαν μες στα μεσάνυχτα λιγωμένοι και κατακουρασμένοι να φάνε κάνα γλυκό να τους φύγει η πίκρα .....
Πίκρα φίλοι μου! Μεγάλη πίκρα!!!
Άντε τώρα φτου κι από την αρχή !!!!
Άντε και του χρόνου!

 και ενώ τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια κάνουν ως συνήθως τις ζουζουνιές, τους στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών κάτι άλλο συμβαίνει............

                       Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη….
  Ο Δεκέμβρης με το γούνινο παλτό και το κατακόκκινο σκουφί του μόλις έφτασε στη γη…..ήρθε χαρούμενος και με διάθεση για παιχνίδια . Άγγιξε απαλά την πλάση και ένα κατάλευκο πέπλο σκέπασε τα πάντα. Στην άκρη του δάσους τα ζωάκια και τα πουλιά μόλις ένιωσαν το χάδι του κρύφτηκαν γοργά στις φωλιές τους.
  Μόνο τα αγαπημένα μας παραμύθια στέκονταν συλλογισμένα,   κάποιος τους είπε ότι σε μια μικρή πόλη στην Ανατολή με το όνομα Βηθλεέμ γεννήθηκε ένα μικρό αγόρι, ένα αγόρι που όταν θα μεγάλωνε θα γινόταν βασιλιάς.
  Ένας βασιλιάς διαφορετικός από   τους άλλους , που δεν θα ζούσε σε παλάτια και μεγάλα αρχοντικά, αλλά κάπου ταπεινά και ήσυχα. Αυτός ο βασιλιάς, δεν θα έχει  άμαξες  και υπηρέτες, δεν θα  είναι   ντυμένος με ρούχα βελούδινα και δεν θα φορά στέμμα με διαμάντια. Θα  είναι  απλός και καθημερινός.  Θα κυκλοφορεί πεζός ή με γαϊδουράκι και θα κάνει καλή παρέα με τους φίλους του, που θα είναι  μαθητές και δάσκαλοί του μαζί.
  Αν ήθελαν να τον συναντήσουν ,θα έπρεπε να κοιτάξουν ψηλά στον ουρανό και να εξακολουθήσουν το μεγάλο λαμπερό αστέρι, εκείνο θα τους έδειχνε το δρόμο, το φως του θα ζεσταίνει τις ψυχές τους και θα τους δίνει  δύναμη να συνεχίσουν το ταξίδι μέχρι το τέλος.
  Η ώρα περνούσε και η νύχτα άρχισε να ρίχνει τα πέπλα στη γη. Τα παραμύθια βλέποντας το αστέρι να φωτίζει το σκοτεινό ουρανό ,ξεκίνησαν  να βρουν το μικρό Χριστό, σε ένα ταξίδι  μακρινό αλλά τόσο ξεχωριστό, ένα ταξίδι που στη διάβα του θα συναντήσουν λέξεις μαγικές , λέξεις αγνές , αυτές που θα ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη  των ανθρώπων..
 Ας   ακολουθήσουμε και εμείς τα παραμύθια στο μακρινό ταξίδι τους, ας περπατήσουμε επάνω στα πετραδάκια που άφησε ο κοντορεβυθούλης , για να μην χάσουμε το δρόμο της επιστροφής , οδηγό μας θα έχουμε  το άστρο το φωτεινό , ας ψάξουμε μαζί τους για να βρούμε τις μαγικές λέξεις και ας φτιάξουμε με αυτές , ένα ποίημα  ή μια ζωγραφιά για  να τις θυμόμαστε για πάντα.

Αγάπη,Βοήθεια,Γέλιο,Δέντρο,Ειρήνη,Ζωγραφιά,Ήλιος,Θαύμα,Ιππότης,Καλοσύνη,Λουλούδια, Μαγεία,Νερό,Ξαστεριά,Ομορφιά,Παιχνίδι,Ρόδι,Σεβασμός,Τραγούδι,Υγεία,Φως,Χαρά,Ψυχή, Ωφέλιμος





1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα, είναι πρώτη φορά σχολιάζω ένα blog, αλλά από τότε που γνώρισα αυτή την υπεροχή σελίδα με έχει κατακτήσει. Κάθε μέρα σας παρακολουθώ και σας διαβάζω και κάθε μέρα μαθαίνω και εγώ με τα παιδιά κάτι καινούργιο. Ευχαριστώ πολύ Effie

    ΑπάντησηΔιαγραφή