Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Λέσχη Ανάγνωσης

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Με αφορμή άλλο βιβλίο ξεκινήσαμε, αλλού καταλήξαμε.
Το "Βιβλίο των Πότε" (Laura Jaffe, εκδ. Ελληνικά Γράμματα), είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο με ερωτήσεις "Πότε;", ερωτήσεις που όλοι, μικροί, μεγάλοι, έχουμε κάνει κάποτε. Εμείς επιλέξαμε μια από αυτή: "Πότε κοιταζόμαστε στον καθρέφτη;". Έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας μάθαμε για τον πρώτο καθρέφτη του κόσμου, την επιφάνεια του ήσυχου νερού, στα ποτάμια και τις λίμνες και το μυθικό πανέμορφο Νάρκισσο που έχασε τη ζωή του θαυμάζοντας το είδωλό του. Εντάξει, όμορφος ήταν, αλλά σιγά μη πέσουμε και στο νερό ...

Στη συνέχεια περάσαμε σε ένα καθρέφτη γνωστό σε όλους μας, κάποιος έριξε την ιδέα και οι υπόλοιποι ακολουθήσαμε! Ποιον; Μα το μαγικό καθρέφτη της κακιάς μητριάς της Χιονάτης. κι έτσι φτάσαμε στο κυρίως βιβλίο που μας απασχόλησε, το κλασικό παραδοσιακό παραμύθι, γνωστό σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές, με αυτή των αδερφών Γκριμ, να έχει επικρατήσει.
Το διαβάσαμε, το συζητήσαμε.

Σταθήκαμε στο όνομα της Χιονάτης και το πώς πήρε το όνομα της, και δοκιμάσαμε να της το αλλάξουμε χρησιμοποιώντας εκτός του χιονιού, τη βροχή, τον ήλιο το σύννεφο και τον άνεμο.




Μετά επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα στον μαγικό καθρέφτη και τις ιδιότητες του. Ζωγραφίσαμε τη μορφή του, κάθε φορά που μιλούσε στην κακιά βασίλισσα.





Αλλά και αναρωτηθήκαμε τι θα τον ρωτούσαμε εμείς.




Τέλος βάλαμε τον εαυτό μας μπροστά σε ένα καθρέφτη και σκεφτήκαμε τι κάνουμε ... ε καταλήξαμε ότι όλοι είμαστε όμορφοι και κοιτάμε την ομορφάδα μας σε αυτό!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου