Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Λέσχη Ανάγνωσης

Οι ζούγκλες του Ανρί Ρουσώ

Στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας, είπαμε να γνωρίσουμε και ένα βιβλίο τέχνης. 



Από τη σειρά: "η τέχνη για παιδιά" επιλέξαμε το βιβλίο "Η τσιγγάνα της ζούγκλας", ( Πίνιν Κάρπι, εκδ. Οδυσσέας, Αίολος), ένα βιβλίο που το κείμενο του αφορά παιδιά άλλης ηλικίας, οπότε και δεν ασχοληθήκαμε με αυτό, αλλά με τη δομή του. 

Εξηγήσαμε λοιπόν ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο ο συγγραφέας χρησιμοποίησε τους πίνακες του ζωγράφου για να γράψει ένα παραμύθι.  Η εικονογράφηση αυτού του βιβλίου είναι πίνακες του ζωγράφου.

Παρατηρήσαμε ότι η εισαγωγή είναι αφιερωμένη στα βιογραφικά του αυτοδίδακτου ζωγράφου, Ανρί Ρουσώ πλαισιωμένα με μια αυτοπροσωπογραφία του.



Στη συνέχεια επικεντρωθήκαμε στου πίνακες με τις ζούγκλες του και συζητήσαμε για τους χρωματισμούς και τα σχήματα, την πυκνή βλάστηση και τα ζώα της ζούγκλας.

Χρησιμοποιήσαμε μικρά πολύχρωμα σχήματα (κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο, ορθογώνιο και ρόμβο, τα σχήματα δηλ. που έχουμε ήδη διδαχτεί, ευκαιρία για επανάληψη!! ) σε διάφορα μεγέθη και σχηματίσαμε τα δικά μας ζώα της ζούγκλας. 





Στη συνέχεια χρωματίσαμε με πινέλα την πυκνή βλάστηση της δικής μας ζούγκλας και κολλήσαμε τα ζώα μας επάνω. Έτοιμες και οι δικές μας, αλά Ρουσώ, ζούγκλες!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου