Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Λέσχη Ανάγνωσης

Στη Λέσχη Ανάγνωσης αυτή την εβδομάδα φιλοξενήσαμε τη μαμά του Άγγελου, τη Βαρβάρα. Η Βαρβάρα δουλεύει στο Αττικό νοσοκομείο και φροντίζει τα άρρωστα παιδάκια. Έτσι λοιπόν δεν μπορούσε παρά να μας διαβάσει ένα βιβλίο σχετικό με την υγεία και την πρόληψη.  


Επέλεξε το βιβλίο "Ποιος φοβάται τα μικρόβια;"  του παιδιάτρου Παναγιώτη Σπυρίδη και της Κατερίνας Μανανεδάκη. (εκδ. Λιβάνη).



Η νίκη ένα μικρό κορίτσι που είχε καλέσει τους φίλους της στο σπίτι της για να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια της. Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς καλεσμένους της, όταν ο μπαμπάς της Νίκης, που ήταν παιδίατρος τους ενημέρωσε ότι το πάρτυ αναβάλλεται επειδή η Νίκη είναι άρρωστη. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια μιας μικρής πυγολαμπίδας, ο γιατρός δίνει στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες για τα μικρόβια και τον τρόπο ζωής τους σε σχέση με τον άνθρωπο, αλλά και πολύτιμες συμβουλές ώστε να μην αρρωσταίνουν.



Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τα νήπια σχετικά με όλα όσα έμαθαν μέσα από το βιβλίο και δόθηκαν και συμβουλές και οδηγίες από την Βαρβάρα για το πώς πλένουμε σωστά τα χέρια μας. 




Τα παιδιά ζωγράφισαν τι συμβουλές και τις οδηγίες και τις πήραν σπίτι για να ενημερώσουν και τους γονείς τους.





Η Βαρβάρα έκανε δώρο στα παιδιά δώρο υγρό και μαντηλάκια για την απολύμανση των χεριών και δώρισε το βιβλίο στο σχολείο μας.

Την ευχαριστούμε πολύ!!!!


Ο γιατρός και συγγραφέας του βιβλίου κος Παναγιώτης Σπυρίδης, έχει στήσει δυο ιστοσελίδες με πολύ καλές συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα:   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου