Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Το σχολείο ξεκινά

Αγαπητοί γονείς
Το 1ο Ν/Γ Κερατσινίου θα σας υποδεχτεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου για να σας καλωσορίσει για τη νέα χρονιά.
Κάποιοι από σας ίσως έχετε ξαναβρεθεί στο χώρο του παλιότερα, κάποιοι για πρώτη φορά, θα φέρετε τα παιδάκια σας και σίγουρα θα έχετε μεγάλη αγωνία.

Με αυτή μας την πρώτη ανάρτηση, θέλουμε να σας μετριάσουμε την αγωνία, όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, και να απαντήσουμε στην ερώτηση "Τι πρέπει να έχει το παιδί μου μαζί του την πρώτη, αλλά και κάθε μέρα στο σχολείο;"

Το παιδί λοιπόν θα πρέπει να έχει μια άνετη τσάντα (θα ήταν πολύ πρακτικό για εμάς αν υπήρχε ετικέτα με το όνομα του παιδιού επάνω της), μέσα στην οποία θα έχει:


  • νερό. (επιλέξτε ένα πρακτικό και εύκολο στο άνοιγμα παγουρίνο ή ένα μπουκαλάκι. (Ετικέτα με το όνομα του παιδιού θεωρείται απαραίτητη καθώς, τα περισσότερα παγουρίνα ή μουκάλια είναι ίδια και να βγουν από την τσάντα του θα υπάρχει σύγχυση).
  • μια πετσέτα για φαγητό
  • πιρούνι ή κουτάλι ανάλογα με το γεύμα τους. 
  • το πρωινό τους γεύμα (γιαούρτι, τοστ, διάφορα είδη από πίτες, φρούτα (πλυμένα, καθαρισμένα ή κομμένα). να αποφεύγονται σκευάσματα με σοκολάτα ή τσιπς κλπ.. Απαραίτητη και εδώ η ετικέτα με το όνομά τους, στα μπολάκια ή τα γιαουρτάκια τους.
  • το μεσημεριανό του γεύμα (κυρίως γεύμα, σαλάτα, ψωμί). Απαραίτητη και εδώ η ετικέτα με το όνομά τους, στα μπολάκια. Περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με το γεύμα αυτό θα δοθούν από τις νηπιαγωγούς. 

Από κει και πέρα, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι τα παιδιά θα πρέπει να φορούν στο νηπιαγωγείο ρούχα και παπούτσια άνετα που να βοηθούν στην αυτοεξυπηρέτησή τους.
Να μη φορούν κοσμήματα αξίας, αξεσουάρ με μακριές αλυσίδες ή κορδέλες, ζώνες ή ό,τι άλλο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλειά τους.
Τα παπούτσια τους να μην έχουν κορδόνια.
τα μπουφάν τους να έχουν άνετο θηλάκι που θα τα βοηθά να τα κρεμάσουν με ευκολία.

Πολύ σημαντικό είναι τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα (τσάντα, μπουφάν).

Ξεκινώντας όλοι από αυτά τα μικρά, πρακτικά και εύκολα, θα θέσουμε τις σωστές βάσεις για να αντιμετωπίσουμε τα ουσιώδη ζητήματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ζητήματα που με συνεργασία και καλή διάθεση θα μπουν στο σωστό δρόμο και θα κάνουν το χώρο του σχολείου το δεύτερο σπίτι στου παιδιού σας στην ουσία και όχι απλά στα λόγια.

Σας ευχαριστούμε πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου