Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

O μικρός πρίγκηπας και τα ηφαίστεια

Στον πλανήτη του μικρού πρίγκηπα υπάρχουν τρία ηφαίστεια..

Το πρωί της αναχώρησης του, ο μικρός πρίγκηπας  συγύρισε τον πλανήτη του. Καθάρισε καλά κα­λά, μέσα κι έξω, τα ενεργά του ηφαίστεια.


είχε δύο ενεργά ηφαίστεια και   τον βόλευαν ιδιαίτερα για να ζεσταίνει το πρωινό του. Είχε επίσης κι ένα σβησμένο ηφαίστειο. Αλλά, όπως έλεγε: Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά! Γι' αυτό και καθάριζε, μέσα κι έξω, και το σβησμένο ηφαίστειο. Όταν είναι καλά καθαρισμένα τα ηφαίστεια καίνε σιγά και σταθερά, χωρίς εκρήξεις. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις είναι σαν τη φωτιά του τζακιού. Βέβαια εμείς, εδώ στη Γη, είμαστε πολύ μικροί για να καθαρίζουμε τα ηφαίστεια μας. Γι' αυτό και μας δημιουργούν ένα σωρό μπελάδες.
Με αφόρμηση το ταξίδι του μικρού πρίγκηπα, μιλήσαμε για τα ηφαίστεια..ανατρέξαμε στην αρχαία Ελλάδα , γνωρίσαμε τον θεό Ήφαιστο, παρακολουθήσαμε την ιστορία. του....ζωγραφίσαμε το μύθο του



παρακολουθήσαμε σκηνές από εκρήξεις ηφαιστείων..και ανακαλύψαμε ότι μετά από την έκρηξη η γη κουνιέται .....σαν να γίνεται σεισμός....με βοηθό το βιβλίο
γνωρίσαμε τους γίγαντες ..ένας από αυτούς είναι ........

ο Εγκέλαδος......τον ζωγραφίσαμε και στη συνέχεια δραματοποιήσαμε την ιστορία του

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που με τρελαίνει φέτος με σας είναι ότι με κάνετε να αντιμετωπίζω το βιβλίο του μικρού πρίγκιπα με εντελώς καινούρια οπτική γωνιά! Με έχει συνεπάρει το πρόγραμμά σας!!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή