Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τα Χριστούγεννα του μικρού πρίγκηπα

Ο μικρός πρίγκηπας.είναι ο σύντροφος μας , η παρέα μας,ο αγαπημένος μας φίλος  , έτσι δεν θα  μπορούσε να λείπει από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας......Η κ.Χρυσούλα ετοίμασε το χριστουγεννιάτικο  θεατρικό μας ..συδυάζοντας τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες  ιστορίες μας.....έγραψε την ιστορία, τους στίχους .....και να το αποτέλεσμα!!!!!!!!

η ιστορία μας

Ο Μικρός Πρίγκιπας αποχαιρετά το τριαντάφυλλο του για να ταξιδέψει στη γη  και να γνωρίσει μια γιορτή που κάποιο αστέρι κάποτε του είχε πει την ιστορία της.
Εκεί που σκέφτεται πώς να ταξιδέψει ένα σμήνος από χήνες περνούν βιαστικές από τον πλανήτη του και εκείνος πιάνεται από τις μακριές κορδέλες τους και στη διαδρομή ακούει ότι πάνε να συναντήσουν τους Καλικάντζαρους. Έλα όμως που οι κορδέλες μπλέκονται σε ένα κόκκινο έλκηθρο που περνά βιαστικά βιαστικά από μπροστά τους και ο μικρός μας φίλος προσγειώνεται δίπλα σε ένα χοντρούλη κοκκινοφορεμένο γεράκο που ...κοιλοπονά.
Οι τάρανδοι που σέρνουν το έλκηθρο είναι ανήσυχοι κι όλο ρωτούν τι έπαθε και τι έπαθε ο Άγιος Βασίλης, γιατί αυτός είναι τούτος ο γεράκος και τέλος στέλνουν από το κινητό τους ένα μήνυμα πίσω στο σπίτι του στη γυναίκα και τους νάνους του ότι σύντομα θα επιστρέψουν γιατίιιιιιιιιιιιιι..... Πριν ολοκληρωθεί το μήνυμα, ίσα που πρόλαβε και πάτησε αποστολή ο τάρανδος πέφτουν σε ένα κενό αέρος και μεταφέρονται κάτω από τη γη στον μισοκομμένο κορμό ενός  γιγάντιου δέντρου που στα κλαδιά του κρατούσε τη γη και γύρω του κάτι περίεργα πλάσματα με μικρά πριονάκια το έκοβαν με μανία. Οι Καλικάντζαροι, αυτοί είναι αυτά τα πλάσματα κρατούν αιχμαλώτους τον Άγιο, τους ταράνδους και τον πρίγκιπα, αλλά στο τέλος αποφασίζουν να τους πάρουν μαζί τους πάνω στη γη και μάλιστα να γιατρέψουν τον κοιλόπονο του Αγίου με το μαγικό βοτάνι τους αρκεί να πάρει μέρος κι αυτός κι ο πρίγκιπας στο σχέδιο τους να κάνουν τους κατοίκους της Αγελαστης Πολιτείας να γελάσουν. Στο μεταξύ στο σπίτι του Αγίου η γυναίκα και οι νάνοι ανησυχούν για την τύχη του και μοιράζουν αφίσες σε όλο τον κόσμο μήπως και κάποιος δει τον άγιο και τους ταράνδους του.  Μια τέτοια αφίσα φτάνει στην Αγέλαστη...
Παραμονή Χριστουγέννων οι χήνες έρχονται και παίρνουν καλικάντζαρους, Άγιο Βασίλη και Μικρό Πρίγκιπα στον απάνω κόσμο, σε ένα ξέφωτο όπου φτιάχνουν το μαγικό βοτάνι, γιατρεύουν τον κοιλόπονο του Άγιου Βασίλη, και στέλνουν το βοτάνι τους να γίνει βροχούλα πάνω από την Αγέλαστη.
Ενώ οι Αγέλαστοι  συζητούν για τον Άγιο που αγνοείται μπροστά στην αφίσα του, πέφτει η βροχούλα επάνω τους και ξεκινά το πάρτι.
Το άλλο πρωί όλοι χορτασμένοι από χορό και φαγητό επιστρέφουν στις βάσεις τους, ηρεμεί η κυρία Αγιοβασιλίνα, ξαναβρίσκουν το δέντρο ολόκληρο οι καλικάντζαροι και οι χήνες πάνε τον μικρός πρίγκιπα πίσω στον πλανήτη του που τον υποδέχεται το τριαντάφυλλο του.
Μόνο που μείναν εκείνη τη χρονιά χωρίς δώρα τα παιδιά ... αλλά γι΄΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ... 




3 σχόλια:

  1. Οκ! Δεν υπάρχει!!!! Είστε υπέροχες!!!! Εννοείται πως το κρατώ και πως σας παρακολουθώ! Φέτος ειδικά σας απολαμβάνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε Μαρία ..κι εμείς σε παρακολουθούμε καθημερινά και απολαμβάνουμε τις μοναδικές σου αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια παλιά μαμά, κλαίω που τα παιδιά μου δεν είναι και φέτος μαζί σας. Ευτυχώς που σας απολαμβάνουμε από το blog. Φιλάκια Εφη - Νικόλας και Θωμαή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή