Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω

Ξέρετε τι κακό μπορεί να προκαλέσει ένα φτάρνισμα;  Μεγάλο! 
Να, εδώ ο φίλος μας ο κλόουν φταρνίστηκε και έχασε την μύτη του, την υπέροχη, κατακόκκινη μύτη του. Το σήμα κατατεθέν ας πούμε των κλόουν. Γιατί τι είναι ένας κλόουν χωρίς κόκκινη μύτη; ... Είναι ένας κλόουν χωρίς κόκκινη μύτη!!!



Ψάχνει λοιπόν ο καημενούλης να τη βρει, μα τι περίεργο! Όλοι γελούν μαζί του μιας και τον ξέρουν για πλακατζή και τον στέλνουν παντού μέσα στο τσίρκο να βρει τη μύτη του.
Πάει λοιπόν στους μαγικούς καθρέφτες και βλέπει τον εαυτό του παραμορφωμένο, χοντρό, λεπτό, με μεγάλο κεφάλι και τι περίεργο βλέπει τη μύτη του στο ... κεφάλι του, αλλά οι καθρέφτες είναι πιο πλακατζήδες από εκείνον.



Και μετά στο σκοτεινό δωμάτιο του τρόμου με τις αράχνες και τις σκιές αλλά και εκεί όλοι γελούν μαζί του και τον στέλνουν να κοιτάξει στους ακροβάτες που χορεύουν πάνω σε μεγάλες  πολύχρωμες μπάλες και ισορροπούν σε σκοινιά ή κάνουν κούνια στον αέρα.






Και τέλος βρέθηκε στη σκηνή του υπέροχου τσίρκου και μεγάλοι και μικροί ξεκαρδίστηκαν στα γέλια με την ερώτηση του φτωχού μας κλόουν "Μήπως είδατε τη μύτη μου;" Κι αφού σκόρπισε γέλιο και χαρά βρήκε και την κατακόκκινη μύτη του που ήταν πάνω στο κεφάλι του.


Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τον μαγικό κόσμο του τσίρκου και για το γέλιο και τη χαρά., της Άννης Θεοχάρη που επιμελήθηκε και την υπέροχη εικονογράφηση του.
Το επιλέξαμε για τις αποκριάτικες δραστηριότητες μας και το διασκεδάσαμε πολύ.

Ζωγραφίσαμε τους εαυτούς μας στους μαγικούς καθρέφτες.




Φτιάξαμε τον κλόουν μας με πολύχρωμες μύτες.



Μεταμφιεστήκαμε σε ιστούς αράχνης και "ζωντανέψαμε" το δωμάτιο του τρόμου.




Και τέλος μεταφερθήκαμε στη σκηνή του τσίρκου με τον κλόουν και τους υπέροχους ακροβάτες του.



Το βιβλίο "Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

1 σχόλιο: