Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;


Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;

Το βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου, χωρίς να το έχεις καλέσει εσύ. Σε κοιτά και το κοιτάς. Δεν σου αρέσει που είναι εκεί, αλλά ΕΙΝΑΙ και δε φεύγει.


Και ξαφνικά αρχίζεις και ανησυχείς για το τι θα γίνει, τι θα μπορούσε να συμβεί.


Κι όσο εσύ ανησυχείς τόσο εκείνο μεγαλώνει και γίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ και εσύ φοβάσαι ότι θα σε καταπιεί, ότι θα σε αρπάξει με τα φοβερά του χέρια, ότι θα σου πάρει τα πάντα,, ο,τι υπάρχοντα έχεις.

Και του δίνεις τρομακτικές διαστάσεις. Το φαντάζεσαι σαν ....






Αρχίζεις και φοβάσαι και είσαι λυπημένος.


Αλλά ... για δες, είσαι ακόμα εδώ, δεν σε έχει αρπάξει και γύρω σου έχεις όλα τα πράγματα σου.

Θέλεις απλά να το στείλεις μακριά ...


Άρα ... μήπως πρέπει τελικά  αντί να ανησυχείς και να εύχεσαι απλά να εξαφανιστεί, αντί να του κρύβεσαι, αντί να του κρύβεσαι, αντί να μεταμφιέζεσαι για να το αποφύγεις, απλά να πάρεις την απόφαση να το αντιμετωπίσεις;



Ε ναι λοιπόν, αντιμετώπισε το και θα ανακαλύψεις κάτι πολύ σημαντικό!


Θα δεις ότι πίσω από κάθε πρόβλημα στη ζωή σου, μεγάλο ή μικρό, κρύβεται πάντα ένα καλό, ένα καλό που δε φαίνεται πάντα με την πρώτη ματιά, ένα καλό που θα το βρεις αν κοιτάξεις πίσω από το πρόβλημα. Λέγεται γνώση και εμπειρία. Λέγεται μάθημα! Γιατί μέσα από τα λάθη μας, μέσα από τα προβλήματά μας, μαθαίνουμε τη ζωή και πώς να βαδίζουμε καλύτερα στα μονοπάτια της.
Κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία να πάμε παρακάτω, να προχωρήσουμε, να μεγαλώσουμε, να γίνουμε γενναίοι.



Ένα εξαιρετικό βιβλίο από τους δημιουργούς του επίσης εξαιρετικού "Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα" Yamada Kobi σε εικονογράφηση Besom Mae (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη). Ένα βιβλίο αφορμή για συζήτηση και δημιουργία, για αφύπνιση της φαντασίας, της σκέψης, της γνώσης. Μια αφορμή να μάθεις να αντιμετωπίζεις τη ζωή.


1 σχόλιο: