Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

A ...όπως άγγελος, α ... όπως αστέρι

Με το Αα της αλφαβήτας ήρθαμε πιο κοντά στα Χριστούγεννα.
Γιατί από το Α ξεκινά η λέξη άγγελος, αλλά και η λέξη αστέρι. Και τα δύο αυτά συντρόφεψαν τη γέννηση του μικρού Χριστού πριν από 2018 χρόνια.

Χρησιμοποιήσαμε το Α το κεφαλαίο μάλιστα για σώμα στα αγγελούδια μας.
Να τα λοιπόν:






Το αστέρι από την άλλη έγινε από πηλό, βάφτηκε και στολίστηκε με χρυσόκολλα αλλά και  συνδυάστηκε μια χαρά με τα ευχοαστέρια του Make a wish.
Και τα δυο μαζί συνόδευσαν ένα κλαδάκι από την αυλή μας.




Λίγα λόγια για το Make a wish

Στα παραμύθια υπάρχει η νεραϊδονονά. Στην πραγματική ζωή υπάρχει το Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος).
Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις.
Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη ενός ονείρου που εκπληρώνεται με τον πιο μαγικό και αναπάντεχο τρόπο για το παιδί και την οικογένεια. Όλες μας οι προσπάθειες είναι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των γονέων και του ίδιου του παιδιού ώστε να καταφέρει η Ευχή να τον / την κάνει να πιστέψει πώς όλα είναι δυνατά, ακόμη και να γίνει καλά!
Όταν ένα παιδί νοσεί με αυτόν τον τρόπο, την ίδια στιγμή χάνει την παιδικότητά του. Η καθημερινότητά του αλλάζει δραματικά: δεν πηγαίνει σχολείο, δεν μπορεί να παίξει με τους φίλους του, δεν μπορεί καν –στις περισσότερες περιπτώσεις– να έρθει σε επαφή με το αδέρφι του. Νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο, είτε μαζί με άλλα παιδιά είτε –πολύ συχνά– απομονωμένο και υπόκειται σε άπειρες εξετάσεις και θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή του καθοριστικά.
Όλοι εμείς στο Make-A-Wish θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμπαρασταθούμε στο παιδί που δοκιμάζεται τόσο άδικα και πρόωρα καθώς και στην οικογένειά του, φροντίζοντας κάτι που παραμελείται: την ψυχή του. Θέλουμε να το κάνουμε να ζήσει ένα παραμύθι, να ενωθεί πάλι με τους φίλους του, να ξαναδεί το αδέρφι του, να θυμηθεί πως είναι παιδί και να το πείσουμε πως αυτή η περιπέτεια θα είναι περαστική εφόσον αγωνιστεί με τη Δύναμη που θα αντλήσει από την εμπειρία που θα βιώσει. Προσφέρουμε Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα που είναι το πιο θαυματουργό φάρμακο για την ψυχή. Είμαστε οι σύμμαχοι των γιατρών, των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στον αγώνα για την ίαση ενός παιδιού.
Στην Ελλάδα, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ιδρύθηκε το 1996 ενώ η 6η Μαρτίου του 1997 ήταν ημέρα ορόσημο καθώς πραγματοποιήσαμε την πρώτη Ευχή παιδιού στη χώρα μας. Tο Make-A- Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2017) περισσότερες από 1.720 Ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, κρίσιμες για τη ζωή τους. Με αξίες όπως το έντονο κίνητρο Προσφοράς, την Αφοσίωση, τη σωστή Διαχείριση, την πολιτική Ίσων Ευκαιριών, την Ακεραιότητα, την Εχεμύθεια και τον Επαγγελματισμό επιθυμεί να συνεχίσει να με επιτυχία αυτό το έργο χαρίζοντας το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά που πληρούν τα κριτήρια του Οργανισμού.
Αυτό που ζητάμε είναι να γίνετε αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια.
Να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, χαρά, χαμόγελο και ελπίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε σαν νεράιδες των παραμυθιών να εκπληρώνουμε τις Ευχές των παιδιών με σοβαρές ασθένειες.
Να βοηθήσετε κι εσείς να διώξουμε το μαύρο σύννεφο από τη ζωή αυτών των παιδιών.

Γιατί όπως είπε και ο συγγραφέας του αιώνιου παιδιού, Πήτερ Παν, James Mathew Barry:
«Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη.»

Το Αστέρι της Ευχής

Ένα χάρτινο αστέρι στο πίσω μέρος του οποίου ο καθένας μας μπορεί να γράψει τη δική του Ευχή, “μαγικά” μεταμορφώνεται σε Αστέρι Αγάπης και φωτίζει τη ζωή ενός λιγότερο τυχερού παιδιού, που παλεύει για τη ζωή του! Mια ξεχωριστή δωρεά των 2€ δημιουργεί μια μοναδική αλυσίδα αγάπης, που φωτίζει τα παιδιά Ευχής με ξεχωριστή Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου