Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Νηστίσιμη λιχουδιά

Φέτος αποφασίσαμε αντί να φτιάξουμε τα παραδοσιακά κουλουράκια να δοκιμάσουμε μια διαφορετική συνταγή...συνδυάσαμε τα φρούτα της άνοιξης κια συγκεκριμένα τις φράουλες με τη νηστεία που ακολουθούν οι Χριστιανοί τη Σαρακοστή κια δημιουργήσαμε τη νηστίσιμη φραουλόπιτα μας...
μετρήσαμε τα υλικά  μας, γράψαμε τη συνταγή μας
και αρχίσαμε την εκτέλεση
ανακατέψαμε το βούτυρό μας ( φυτικό ) με τη ζάχαρη, προσθέσαμε τις βανίλιες, το μπέικιν , λίγο -λίγο το αλεύρι μας  σε συνδυασμό με το χυμό από τα πορτοκάλια μας..αδειάσαμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα




και το ψήσαμε για 45 περίπου λεπτά στους 170 βαθμούς
σε μια κατσαρόλα βάλαμε λίγη ζάχαρη
πολλές φράουλες
τις ανακατέψαμε πολύ καλά, βάλαμε κι ένα ποτήρι νερό και αφήσαμε το μείγμα να βράσει και να γίνει σαν μαρμελάδα..στη συνέχεια τοποθετήσαμε  το μείγμα στην πίτα μας και να...η φραουλόπιτά μας







2 σχόλια: