Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αν θέλετε να βοηθήσετε.....


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ.

To Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, εκτός από τα βασικά είδη "επιβίωσης" έχει μεγάλη ανάγκη σε γραφική ύλη για τα παιδάκια που πηγαίνουν σχολεία.
Σάκκες και κασετίνες τους έχουν ήδη
μοιράσει και δεν χρειάζονται.
...
Χρειάζονται όμως πολύ συγκεκριμένα πράγματα: ΤΕΤΡΑΔΙΑ (ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ), ΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ, ΜΠΟΓΙΕΣ, ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ, ΜΟΛΥΔΙΑ, ΑΠΛΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, ΞΥΣΤΡΕΣ, ΓΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ.

Τα συγκεκριμένα είδη, τα χρειάζονται για δυο λόγους:

1. Για να καλύψουν τις σχολικές αναγκες, γιατί πολλοί συμπολίτες μας φέρνουν είδη σχολείου τον Σεπτέμβρη. Όμως, αυτή την εποχή, τετράδια και μολύβια τελειώνουν και οι γονείς δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν καινούργια. Πριν ανοίξουν τα σχολεία, λοιπόν, μετά τις διακοπές των γιορτών υπάρχει άμεση ανάγκη.

2. Γιατί ενθαρρύνουν τα παιδιά να ζωγραφίζουν και να μην αισθάνονται ότι η ζωή τους παρέχει μόνο τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, δλδ τροφή, ρουχισμός, φάρμακα. Γι' αυτό κάνουν - παράλληλα με στέγαση, σίτιση, ένδυση - προσπάθειες με βιβλία, ζωγραφικές, θέατρο. Γιατί εστιάζουν σε αυτό που κάποιοι θα θεωρούσαν "περιττό". Ε, αυτοί το θεωρούν είδος πρώτης ανάγκης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς 35, 10552 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5246516
Fax: 210 5235671

Για μας είναι κάτι ελάχιστο...για τα παιδιά είναι ένας ολόκληρος κόσμος! Πιο όμορφος από αυτόν που τα φέραμε να ζήσουν! Τα προσγειώσαμε ανώμαλα σε μια σκληρή πραγματικότητα! Ας βοηθήσουμε να μην "τσακίσει'' και η φαντασία τους!

Σήμερα, λοιπόν, που η Κυριακή είναι εργάσιμη, ας πάμε όλοι στο βιβλιοχαρτοπωλείο της γειτονιάς μας (για να στηρίξουμε και τα μικρά μαγαζιά που τόσο μας έχουν ανάγκη για να μην κλείσουν) κι ας πάρουμε ό,τι μπορούμε από τον κατάλογο που μας δόθηκε από τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΥΠΝΟΣΑΚΚΟΥΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ.
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου