Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Μαριλένα Καββαδά και "Ο φάρος με τα χίλια μυστικά" στο σχολείο μας



Σήμερα φιλοξενήσαμε στο νηπιαγωγείο μας μια πολύ καλή μου φίλη και συμπατριώτισσα, τη Μαριλένα Καββαδά που μας ξενάγησε μελωδικά, παιχνιδιάρικα και τρυφερά σ τον υπέροχο Φάρο της.  Ένα φάρο που κρύβει χίλια μυστικά.
Ο Φάρος της Μαριλένας δεν είναι συνηθισμένος.


Έχει βέβαια τα βασικά χαρακτηριστικά των ομοίων του, βρίσκεται κάπου σε ένα έρημο μικρό νησί, αναβοσβήνει τις νύχτες στέλνοντας  το φως του στα ταξιδιάρικα πλοία και είχε κάποτε και τον φαροφύλακά του, πλέον λειτουργεί, όπως τόσοι άλλοι και άλλοι φάροι μηχανικά.  Ερχόταν βέβαια που και που ο κυρ Αντώνης, ο άλλοτε φαροφύλακας και τον φρόντιζε, γιατί ήξερε πως ήταν ένα φάρος μοναδικός. Ένας φάρος με ψυχή, με καρδιά , με μυαλό. Κι ένιωθε απέραντη μοναξιά έτσι μονάχος που στεκόταν.
Κατά διαστήματα όμως και κάθε εποχή το χρόνου, είχε τους επισκέπτες του. Να ... πότε το φεγγάρι με τα αστέρια, πότε κάτι ναύτες και γοργόνες με πλουμιστές ουρές, πότε μια μάγισσα με την μαγική της σκούπα. ... Άλλοτε ένας ιππότης με το φτερωτό του άλογο ή μια πριγκίπισσα πανέμορφη ... Άλλοτε οι πειρατές που τρελαίνοντας για μουσική.
Ο φάρος πάντα φιλόξενος και ζεστός δεχόταν τους επισκέπτες του με αγάπη κι εκείνοι όλο και κάτι άφηναν πίσω του να του κάνει λίγη συντροφιά. Κι όλοι εκεί στη ζεστασιά του έλεγαν τα πιο κρυφά τους μυστικά που ο φάρος τα αγκάλιαζε τρυφερά.
Κάποτε ο κυρ Αντώνης ο φαροφύλακας έφερε στο νησί τα εγγόνια του, κι αυτό ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον καλό μας φάρο. Το φαροφύλακα όμως περίμενε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν ανακάλυψε αφημένο από τα εγγόνια του το βιβλίο "Ο φάρος με τα χίλια μυστικά" στα σκαλάκια του φάρου. Ένα βιβλίο που από μέσα του ξεπήδησαν όλοι οι ήρωες επισκέπτες του φάρου και τα κρυφά μυστικά τους.


Η Μαριλένα και οι συνεργάτες της μας χάρισαν υπέροχε στιγμές παραμυθιού, φαντασίας, μουσικής, χορού. Μας έμαθαν μέσα από την ιστορία του Φάρου ότι μέσα από ένα τόσο δα απλό αντικείμενο, μπορεί να γεννηθεί με τη βοήθεια της φαντασίας μια ιστορία μαγευτική, υπέροχη και διασκεδαστική.
Η φωνή του Φάρου που παίρνει μέρος στην αφήγηση του παραμυθιού που η Μαριλένα έχει αναλάβει είναι του αγαπημένου Κώστα Μακεδόνα και του φαροφύλακα του Γιώργου Μπαγιώκη, ενώ η μουσική και τα τραγούδια που μας συντρόφεψαν είναι σε σύνθεση του Σταύρου Παπασταύρου με τη φωνή της Αφροδίτης Μάνου.

Η Μαριλένα είναι πια γνωστή στο σχολείο μας, μας αγαπά και την αγαπάμε. Με την υπέροχη φωνή της και σκηνική της παρουσία μας ταξίδεψε στο φάρο της, Με τα ευφάνταστα σκηνικά και παιχνίδια της μας έκανε να περάσουμε υπέροχα, να χορέψουμε, να μεταμορφωθούμε, να τραγουδήσουμε, μα διασκεδάσουμε.

Ευχαριστούμε Μαριλένα!

















Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου