Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ο Καπετάνιος Πφφφ κι ο κόκκινος δράκος


Δράκοι και πάλι δράκοι. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον μαγικό τους κόσμο, αυτή τητ φορά συναντήσαμε έναν διαφορετικό δράκο.Έναν κόκκινο δράκο, που αν και φτιαγμένος από χαρτί είχε μαγικές ικανότητες και όριζε τους ανέμους σε ένα μακρινό νησί.

Εκεί ζούσε ο Πφφφ, ένα μικρό αγόρι που αναστέναζε βαθιά, (από κει βγήκε και το όνομά του). Γιατί από την ώρα που γεννήθηκε οι άνεμοι είχαν πάψει να φυσούν στο νησί του κι όλα ήταν βαρετά και χωρίς ουσία: ποτέ δεν υπήρχε κύμα στη θάλασσα, δεν γύριζαν οι μεγάλες ρόδες των ανεμόμυλων, δεν έπαιζαν τα παραθυρόφυλλα και μια κουραστική ηρεμία επικρατούσε παντού.
Μέχρι που ανακάλυψε σε ένα παλιό μπαούλο ένα παράξενο κόκκινο δράκο, ένα παιχνίδι που ήθελε να πετάξει ψηλά στον ουρανό, αλλά δεν τα κατάφερνε, ένα παιχνίδι απαγορευμένο από τον λαίμαργο βασιλιά του νησιού που το μόνο που ήθελε ήταν να τρώει τα ψάρια που οι φτωχοί ψαράδες έπιαναν καθημερινά, ταξιδεύοντας πολύ μακριά στο πέλαγος.
Σε ένα τέτοιο ταξίδι, σαν λαθρεπιβάτης, ο μικρός Πφφ, ακολούθησε τον πατέρα του και τους άλλους ψαράδες προεκιμένου να σώσει το κόκκινο παιχνίδι του που ο πατέρας του είχε σκοπό να πετάξει στη θάλασσα μιας και πίστευε ότι θ απροκαλούσε μόνο κακό στο μικρό γιο του.
Μα αυτό το ταξίδι ήταν και η αφορμή να ξαναβγεί στην επιφάνεια το μυστικό του κόκκινου δράκου και να ξανάρθουν οι άνεμοι στο μικρό νησί.
Ο κόκκινος (και ένας πράσινος) δράκος ήταν οι άρχοντες των ανέμων και ήταν το δώρο στον παππού του Πφφ με την προϋπόθεση να μη πιάνει φτερωτά ψάρια. Όταν όμως οι ψαράδες, αναγκάστηκαν κάτω από την πίεση του λαίμαργου βασιλιά να ψαρεύουν και φτερωτά ψάρια, και οι δράκοι θεωρήθηκαν κακό ( ο πράσινος καταστράφηκε και ο κόκκινος κρύφτηκε σε ένα παλιό μπαούλο), τότε έπαψαν κα υπάρχουν και ΄νεμοι στο νησί
Μα τώρα όλα άλλαξαν και επανήλθε η ισορροπία. Και οι άνεμοι ξανά φυσούν και ο ουρανός γέμισε από χαρταετούς.
Ένα υπέροχο βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη, με παραμυθένια εικονογράφηση και έξυπνο κείμενο!

Συζητήσαμε πώς μπορεί η ζωή χωρίς άνεμο να είναι. κι ύστερα ζωγραφίσαμε τι μας άρεσε από το παραμύθι




Μετά βγάλαμε όλο μας το ταλέντο δημιουργώντας κόκκινους δράκους.






Και τέλος παίξαμε με τους αριθμούς που βρήκαμε στο όμορφο παραμύθι.


 Σκλαβενίτη Χρυσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου