Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Γράφει η Κολέκα Ευτυχία, διευθύντρια Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου -Λυκείου Εύβοιας, πρόεδρος συλλόγου υποστήριξης ατόμων με αυτισμό "Αγάπη¨ Χαλκίδας
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού σήμερα!
Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε παιδιά με αυτισμό! Βιώνουμε πρωτόγνωρες εμπειρίες από αγνές ψυχές!
Κακία,μισαλλοδοξία,φθόνος, πονηριά,είναι άγνωστες λέξεις για αυτά τα πλάσματα! Καθημερινά,προσπαθούμε να μπούμε στο κόσμο τους,να τους κατανοήσουμε και αγωνίζομαστε για τη στοιχειώδη εκπαίδευση τους, βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και εξασφάλιση του μέλλοντος, χωρίς εμάς! Υπάρχουν πολλά ελλείμματα από πλευράς της πολιτείας που οφείλει να διορθώσει.Στα σχολεία δεν υπάρχει πρόβλεψη για απρόσκοπτη εκπαίδευση τους άνευ παρεμβάσεων, με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό όπως βιβλία,εποπτικό υλικό κ.λ.π. Επίσης,δεν υφίσταται πρόβλεψη για μαθητές που τελειώνουν το ΕΕΕΕΚ και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο,να συνεχίσουν εκπαίδευση, όπως σε ΣΕΚ Ειδικής αγωγής,ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.
Επίσης, η πολιτεία με πολύ αργό βηματισμό ιδρύει Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, παρέχοντας αρωγή σε άτομα χαμηλής η και μεσαίας λειτουργικότητας,παράλληλα με την Α/ θμια και Β/ θμια εκπαίδευση η τελειώνοντας την Β/ θμια εκπαίδευση,που δυστυχώς λίγους μαθητές στο φάσμα βοηθάει. Επίσης,λείπουν αυτά τα εργαλεία ανιχνευσης της κλίσης του κάθε ατόμου στο φάσμα του αυτισμού,ώστε τελειώνοντας το σχολείο,να δύνανται να είναι χρήσιμοι στη κοινωνία,από το χώρο της εργασίας! Η ανεργία στα άτομα ΑΜΕΑ γενικά, αγγίζει το 95%!
Ο πολιτισμός κάθε χώρας αναδεικνύεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα άτομα με αναπηρία και δυστυχώς ο Νεοελληνικός Πολιτισμός, διαφέρει πάρα πολύ από τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
πηγή :alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου