Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Παιχνίδια μαθηματικών στο σπίτι.

Για να διατηρήσουν αλλά και να ενισχύσουν τα παιδιά τις μαθηματικές τους γνώσεις, σας προτείνουμε τα παρακάτω παιχνίδια:


 1.Τοποθετούμε τα πλακάκια του ντόμινο σε πιατάκια, όπως απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία. Ρίχνουμε το ζάρι και στη συνέχεια ζητάμε από το παιδί να βρει το πλακάκι που έχει τόσες κουκκίδες όσες και η ζαριά που φέραμε.


2. Βάζουμε τρία πιατάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Στα πρώτα δύο πιάτα τοποθετούμε από ένα χαρτί τράπουλας.  Έπειτα ζητάμε από το παιδί να βάλει σε κάθε πιάτο τόσα τουβλάκια όσα δείχνει ο αριθμός της τράπουλας. 


Μετά ενθαρρύνουμε το παιδί να μεταφέρει όλα τα τουβλάκια στο τελευταίο πιατάκι και στη συνέχεια να τα μετρήσει, βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο το άθροισμα των προηγούμενων δύο αριθμών.


3. Τοποθετούμε ένα χαρτί τράπουλας και στα τρία πιάτα. Στη συνέχεια ζητάμε από το παιδί να φτιάξει πύργους με τόσα τουβλάκια όσα δείχνει ο αριθμός της τράπουλας.

4. Μοιράζουμε από είκοσι χαρτιά (μόνο με αριθμούς) σε δύο παίκτες.


Κάθε παίκτης ανοίγει από ένα χαρτί. Όποιος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό παίρνει και τα δύο χαρτιά.



Σε περίπτωση που και τα δύο χαρτιά έχουν τον ίδιο αριθμό, οι παίκτες ρίχνουν ξανά και εκείνος που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κερδίζει όλα τα χαρτιά.



5. Απλώνουμε τα χαρτιά της τράπουλας με τον παρακάτω τρόπο.


 Ενθαρρύνουμε το παιδί να βρει δύο ή και παραπάνω κάρτες που το άθροισμα τους είναι 10. 



6. Σε ένα χαρτί γράφουμε τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10. Σε ένα άλλο τοποθετούμε αυτοκόλλητα χαρτάκια πάνω στα οποία ζωγραφίζουμε κουκκίδες ή προσθέσεις αριθμών.

Ζητάμε από το παιδί να κολλήσει τα αυτοκόλλητα πάνω στους σωστούς αριθμούς.




7. Τέλος μπορείτε να παίξετε με τις παρακάτω εφαρμογές.







Καλή διασκέδαση

Εκ του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου