Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο μάγος Μπαλούν, ο Μάσκας και η μαγική μάσκα - Παραμύθι για την αναγαιότητα της χρήσης της μάσκας

Αυτό το παραμύθι γράφτηκε σε μια προσπάθεια να πείσει τους μικρούς μαθητές μας για την αναγκαιότητα της χρήσης της προστατευτικής μάσκας στο σχολείο.

Θα διαβαστεί στα παιδιά μας, στους μικρούς μαθητές μας την πρώτη ημέρα που θα έρθουν στο σχολείο και ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα εικονογραφηθεί από τις όμορφές ζωγραφιές τους.


 

Ο μάγος Μπαλούν, ο Μάσκας και η μαγική μάσκα

Τι άσχημη μέρα ξημέρωσε για τον μάγο Μπαλούν και την μικρή πολιτεία των μάγων Κερατσίνι Βίλατζ.

Κι όμως όλα ξεκίνησαν ήρεμα και τίποτα δεν έδειχνε το κακό που θα ακολουθούσε!

 Ο Μπαλούν σηκώθηκε όπως πάντα στις 7 το πρωί, πλύθηκε, ντύθηκε, ήπιε το ρόφημα του με κακάο από το νησί των Σαλαμινοδράκων και μέλι που έφτιαξαν οι βασιλικές μέλισσες στο όρος των γκρι πέτρινων Αιγαλεώβραχων και έφαγε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ με γεύση φράουλας.

Στη συνέχεια, άρχισε να ετοιμάζει την τσάντα του για να πάει στο σχολείο, ναι στο σχολείο γιατί ξέχασα να σας πω ότι ο Μπαλούν ήταν δάσκαλος στο Μεγάλο Σχολείο των μάγων, το πιο διάσημο σχολείο μάγων της Αττικολεκάνης.

Οι μικροί μαθητευόμενοι μάγοι ήταν ήδη στην τάξη τους και περίμεναν τον Μπαλούν να ξεκινήσει το μάθημα. Σήμερα για πρώτη φορά θα μάθαιναν να χρησιμοποιούν τα μαγικά αντικείμενα, για τα οποία τόσο φημίζονται οι μάγοι, όπως το ραβδί, την γυάλινη μαγική σφαίρα που ξέρει τα πάντα, το καπέλο που βγάζει λαγούς και μαντήλια, την ιπτάμενη σκούπα που σε πάει στο πιτς φυτίλι στην Χονολουλού.

Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός στους μικρούς μαθητές και ο Μπλούν το ήξερε και είχε ετοιμάσει πολλά και εντυπωσιακά κόλπα να τους δείξει. Είχε επίσης μαζί του τα μεγάλο βιβλίο με τα ξόρκια με τον τίτλο: "Ξόρκι, ξόρκι ο καημός μου",  που είναι κατάλληλα για κάθε μαγικό.

Μόλις λοιπόν το μεγάλο ρολόι του σχολείου έδειξε 8.30,  ο Μπαλούν μπήκε στην τάξη και είπε μια παιχνιδιάρικη "καλημέρα" στους μικρούς μαθητές τους που τη συνόδευσε ένα μαγικό σύννεφο από αστερόσκονη που προκάλεσε το άγγιγμα του ραβδιού του πάνω στο γραφείο δασκάλου. Αστερόσκονη που άρχισε να κάνει τούμπες και κολοτούμπες και άλλαζε χρώματα και σχήματα.

-ΩΩΩΩΩ!!!!! είπαν οι μικροί μαθητές του και χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι.

Πριν όμως προλάβει να σβήσει το χειροκρότημα των μικρών μαθητών, ο Μπαλούν παρατήρησε κάτι πολύ παράξενο που τον έκανε να ανησυχήσει πολύ.

Η αστερόσκονη που σκόρπισε το μαγικό του ραβδί του άρχιζε να αλλάζει μορφή, αλλά όχι όπως εκείνος την είχε προγραμματίσει, ενώ την ίδια στιγμή, έξω συννέφιασε περίεργα και εξαφανίστηκε ο λαμπρός ήλιος που εδώ και λίγη ώρα ζέσταινε την μικρή πόλη.

Ο Μπαλούν ανήσυχος σήκωσε το ραβδί του να μαζέψει την αστερόσκονη που είχε αρχίσει και μαύριζε βγάζοντας έναν περίεργο θόρυβο, αλλά το ραβδί του δεν έδειχνε να λειτουργεί. Την ίδια στιγμή ο περίεργος θόρυβος άρχισε να ακούγεται όλο και πιο έντονα, όχι μόνο από την αστερόσκονη μέσα στην τάξη, αλλά και απ΄  έξω που ξαφνικά σκοτείνιασε και ξεκίνησε ένας φοβερός αέρας που σήκωνε ψηλά μια μαύρη τρομακτική σκόνη που ποτέ του δεν είχε ξαναδεί.

Οι μικροί μαθητές τρόμαξαν και άρχισαν να φωνάζουν και ο Μπαλουν, φανερά τρομαγμένος επίσης, προσπάθησε να τους καθησυχάσει. Κατάφερε με δυσκολία κι έβγαλε την κατάμαυρη πια πρώην αστερόσκονη από την αίθουσα του και έκλεισε με δύναμη το παράθυρο. Όλα έξω φαίνονταν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ζήτησε από τους μαθητές του να κάνουν για λίγο ησυχία για να μπορέσει να βρει το λόγο που συνέβαιναν όλα αυτά. Εκείνοι υπάκουσαν γιατί αγαπούσαν και εμπιστεύονταν το δάσκαλο τους και προσπάθησαν να ηρεμήσουν για να τον αφήσουν να σκεφτεί.

Ο Μπαλούν άνοιξε τα μεγάλο βιβλίο με τα ξόρκια και κοίταξε προσεκτικά να βρει κάτι που θα τον βοηθούσε. Τίποτα, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Άνοιξε την μαγική του σφαίρα να την ρωτήσει τι συμβαίνει. Εκείνη του ζήτησε αμέσως δείγμα από το μαύρη τρομακτική σκόνη που προκάλεσε αυτόν τον χαμό. Έπρεπε ο Μπαλούν να βγει έξω.

Ντύθηκε πολύ καλά. Έβαλε την στολή που φοράει συνήθως στο εργαστήριο, όταν παρασκευάζει τα μαγικά του φίλτρα, έβαλε γάντια και χοντρές μπότες και φόρεσε το καπέλο του και το μανδύα του. Άνοιξε πολύ προσεκτικά την πόρτα της τάξης που έβγαινε στην αυλή και βγήκε σιγά σιγά έξω, κλείνοντας την προσεκτικά πίσω του.

Έξω κυκλοφορούσε λίγος κόσμος κι όλοι έβηχαν τρομερά. Δεν είχαν καταλάβει τι συμβαίνει και έτρεχαν οι περισσότεροι να μπουν στο σπίτι τους να προφυλαχτούν από το κακό.

Ο Μπαλούν αμέσως κατάλαβε ότι έπρεπε να προφυλάξει τη μύτη και το στόμα του και αμέσως, μην τυχόν και καταφέρει η σκόνη αυτή να εισχωρήσει στο σώμα του και χωρίς καλά καλά να το σκεφτεί γύρισε μπροστά το μανδύα του και κάλυψε το πρόσωπό του. Μάζεψε πολύ γρήγορα λίγη από την σκόνη μέσα σε ένα μπουκαλάκι και γύρισε βιαστικά, αλλά προσεκτικά στην τάξη του.

-Παιδιά μου κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει εκεί έξω. Όλοι βήχουν και τρέχουν στο σπίτι τους τρομοκρατημένοι. Πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό το κακό και πώς μπορούμε να το πολεμήσουμε.  Εδώ έχουμε το πιο σύγχρονο εργαστήριο μάγων στην πόλη, και όλοι μαζί μικροί μου θα ανακαλύψουμε τι κακό είναι αυτό και πώς θα το πολεμήσουμε.  Βάλτε τις στολές σας και πάμε στο εργαστήριο.

Όλοι οι μικροί μάγοι υπάκουσαν και σύντομα βρέθηκαν στο Εργαστήρι Μαγικής μπροστά στο μεγάλο τραπέζι των πειραμάτων.

Ο Μπαλούν έβαλε το δείγμα της σκόνης πάνω στη μαγική του σφαίρα και περίμενε να αναλυθεί για να του δώσει πληροφορίες.

-Άγνωστη σκόνη,  …. μάλλον ιός.  Η Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Μάγων MAGIPEDIA, την ονομάζει ΚΟΡΟΝΟΪΟ γιατί στην ανάλυση στο μαγικό λέιζερ μικροσκόπιο,  μοιάζει με κορόνα. Προκαλεί βήχα (γκουχου, γκουχου) και πυρετό, νομίζω ότι ζεστάθηκα πολύ…. και άλλα πολλά συμπτώματα και δείχενι πολύ πολύ επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Δεν υπάρχει φάρμακο θεραπείας ή εμβόλιο …. είπε η μαγική σφαίρα και έκλεισε τα δεδομένα της να ξεκουραστεί.

-Παιδιά, είπε ο Μπαλούν, πρέπει να βιαστούμε, αν αυτό είναι ιός και δεν υπάρχει θεραπεία, όλοι κινδυνεύουμε,  θα πρέπει να βρούμε γρήγορα κάποιο τρόπο να προφυλάχθεί ο κόσμος και να μην αρρωσταίνει. Θα στείλω αμέσως μήνυμα στο Μεγάλο Ειδικό Συμβούλιο των Μάγων Ιατρών να ξεκινήσουν τις έρευνες και τα πειράματα για να βρουν κάποιο ισχυρό φίλτρο ή ξόρκι και εμείς εδώ το μόνο που προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε, να ψάξουμε να βρούμε, πώς, μέχρι τότε θα προφυλαχθούμε, καθώς απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, το μαγικό μας ραβδί δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

Ας σκεφτούμε γρήγορα κάτι, εμπρός βασίζομαι σε σας. Σας ονομάζω Μαχητές του Κορονοϊού, μικροί αλλά παντοδύναμοι μαχητές,  που θα σώσετε την πόλη μας από το κακό. Είμαστε όλοι μαζί μια Σούπερ Μαγική Ομάδα Δράσης εναντίον του Κορονοϊού.

Οι μικροί μαθητευόμενοι μάγοι, με αίσθημα ευθύνης άρχισαν να σκέφτονται και να προτείνουν ιδέες.

Κάποιος πρότεινε να φτιάξουν έναν τεράστιο ανεμιστήρα να διώξει μακριά τον ιό που κρύβεται μέσα στην τρομακτική μαύρη σκόνη.

Άλλος σκέφτηκε να δημιουργήσουν μια τεράστια απόχη μαγική που θα μαζέψει τη σκόνη και θα την βάλει σε ένα κιβώτιο.

Ένας μικρούλης πρότεινε να φωνάξουν δυνατά όλοι μαζί έτσι ώστε ο ιός να φοβηθεί και να φύγει.

Ξαφνικά κι ενώ όλοι έλεγαν τις ιδέες τους, ένας μικρός μαθητευόμενος μάγος, ο Μάσκας, ζήτησε να μιλήσει:
 "Δάσκαλε Μπαλούν, όταν βγήκατε έξω σας κοιτούσα από το παράθυρο και είδα ότι καλύψατε το πρόσωπό σας, τη μύτη και το στόμα σας, με τον μανδύα σας, έτσι δεν μπήκε η σκόνη στο στόμα σας και δεν βήχετε, όπως βήχουν όλοι εκεί έξω. Τι θα λέγατε αν φτιάχναμε ένα κάλυμμα για το στόμα και τη μύτη που με τη βοήθεια ισχυρών μαγικών υλικών θα προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό;"

-Ω!!!!...  είπε ο Μπαλούν, τι εξαιρετική ιδέα!
Καταπληκτική!
Ας ξεκινήσουμε παιδιά, τι χρειαζόμαστε; Για να δούμε…. λίγο ύφασμα, διπλό και τριπλό, ισχυρής ύφανσης,  μια μηχανή για ράψιμο ή ένα βελόνι και κλωστή, τέλος πάντων, λαστιχάκια ή κορδελάκια και …

Έτοιμο!!!
Πώς σας φαίνεται;
Τώρα δε μένει παρά να βάλουμε τα μαγικά υλικά!

Ξεκινάμε; Για πείτε μου τι μαγικά υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

-Αγάπη, αγάπη για τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, δίπλα μας, αλλά και παντού στον κόσμο!

-Ενδιαφέρον, για όλο τον κόσμο και την υγεία του!

-Ευθύνη, ευθύνη γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε το σωστό και να σώσουμε τον κόσμο από τον ιό

-Φροντίδα

-Δύναμη

-Υπομονή

 

-Τέλεια, είπε ο Μπαλούν, ας τα ανακατέψουμε όλα μαζί εδώ στο μαγικό μίξερ των φίλτρων να φτιάξουμε το πιο δυνατό μαγικό φίλτρο που έχει ποτέ φτιαχτεί. Σε αυτό θα βουτήξουμε το κάλυμμα προσώπου, χμ … δε μ΄ αρέσει η λέξη κάλυμμα, πώς να το πούμε;

-Το βρήκα, πετάχτηκε ένας μικρός μαθητευόμενος μάγος, θα το βγάλουμε "Μάσκα" γιατί ο Μάσκας το σκέφτηκε!

-Μάσκα, ναι, αυτό είναι η μάσκα θα μας σώσει!

Ας βρούμε και ένα μαγικό ξόρκι να συνοδεύει τη μάσκα στη τόσο σημαντική της αποστολή:

Μάσκα εγώ
Μάσκα κι εσύ
Θα φοράμε όλοι μαζί
Με ευθύνη και αγάπη μαγική
Τον ιό θα εξαφανίσουμε από τη γη
Άμπρα και άμπρα και κατάμπρα
Φυγε κορονοϊέ πριν φας καμιά φάπα

Έτσι λοιπόν οι μικροί μαθητευόμενοι μάγοι με τον Μπαλούν και τον Μάσκα, μπροστά, και φορώντας τις Σούπερ Μαγικές Μάσκες τους, βγήκαν έξω και λέγοντας δυνατά το μαγικό ξόρκι, μοίρασαν στον κόσμο το νέο μαγικό δημιούργημά τους, τη Μάσκα, που θα τους σώσει από τον Ιό, τον Κορονοϊό!

Ας φορέσουμε κι εμείς τη μάσκα μας μικρά μου για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, τον μπαμπά, τη μάμα, τη γιαγιά και τον παππού, να παραμείνουν υγιείς και να χαιρόμαστε έτσι την αγάπη τους και πολύ σύντομα, όταν ο Κορονοϊός φύγει μακριά την αγκαλιά και τα φιλιά τους!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου