Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου στην EU Code Week 2021

 Το σχολείο μας πήρε και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week).

Το ολοήμερο τμήμα δημιούργησε δυο δρασηριότητες με αφορμή την εικογράφηση της Lavater Warja για το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (Le Petit Chaperon Rouge, Paris : A. Maeght, 1965) 

Η εικογράφος χρησιμοποίησε κουκίδες για να αποδώσει τις εικόνες του παραμυθιού όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες:



Ουσιατικά έχει χρησιμοποιήσει μια μορφή απλού κώδικα.

Με αφορμή την εικογράφησή της επιλέξαμε κι εμείς 4 σύμβολα-κώδικες (κόκκινος κύκλος: Κοκκινοσκουφίτσα / μαύρος κύκλος: λύκος  / πλάγια γραμμή: σπίτι / τελίτσα: δάσος) και χρωματίσαμε ανάλογα (κόκκινο, μαύρο, κίτρινο και πράσινο) δημιουργώντας μια εικόνα του παραμυθιού.

 

Στη δεύτερη δραστηριότητας μας, με τη βοήθεια της μελισσσούλας-ρομπότ Bee-bot, κάναμε την πρώτη μας επαφή με τον προγραμματισμό. Μεταμορφώσαμε τη μελισσούλα μας σε Κοκκινοσκουφίτσα και κρύψαμε στο "δάσος", αρχικά ένα, και στη συνέχεια δυο ή και τρεις λύκους. Προγραμματίσαμε προσεκτικά τις κινήσεις της μελισσούλας, ώστε με ασφάλεια και χωρίς να πέσει στη δοαδρομή της πάνω σε λύκο, να φτάσει από το σπίτι της μαμάς της σε αυτό της γιαγιάς. 






 

Η συμμετοχή μας ολοκληρώθηκε με την παρακάτω βεβαίωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου