Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Στολίσαμε...και φέτος


Οι ψυχολόγοι, θεωρούν , ότι όποιοι στολίζουντο Χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν το Δεκέμβρη νιώθουν πιο ευτυχισμένοι. Ο  χριστουγεννιάτικος στολισμός, παρά τη γλυκόπικρη γεύση που αφήνει στο μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων, μας θυμίζει τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μας, από τα παιδικά μας χρόνια.
Τότε που τα Χριστούγεννα ήταν μια μεγάλη γιορτή, κατά την οποία τα επικρατέστερα συναισθήματά μας ήταν η χαρά για το γιορτινό κλίμα, η ανυπομονησία για το άνοιγμα των δώρων και η αίσθηση της οικογενειακής θαλπωρής.
Ο στολισμός, λοιπόν, έχει άρρηκτα συνδεθεί με τις ευτυχισμένες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων τις οποίες υποσυνείδητα επαναφέρουμε όχι μόνο κάθε φορά που μπαίνουμε στη διαδικασία να στολίσουμε το σπίτι μας, με επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια που ο προσωπικός μας χώρoς είναι μέσα στα φωτάκια, τις γιρλάντες και –φυσικά- με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να κλέβει τις εντυπώσεις.
Σα να λέμε λοιπόν, ότι όσο διαρκεί ο στολισμός, η χαρά μας είναι μεγαλύτερη, ακόμα και αν οι γιορτές αργούν ακόμα. «Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και στρες, οι άνθρωποι θέλουν να συνδέονται με αντικείμενα που τους κάνουν χαρούμενους. Και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ξυπνάει αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας», τονίζει ο ψυχαναλυτής Dr. Steve McKeown.
Αξίζει να σημειωθεί πως μια κατηγορία ανθρώπων επιλέγει να στολίσει νωρίς παρά το γεγονός πως οι γιορτινές ημέρες τους καταθλίβουν είτε λόγω μιας γενικότερης άσχημης συναισθηματικής κατάστασης, είτε κάποιας σημαντικής απώλειας που βίωσαν πρόσφατα.
Οι επιστήμονες, πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως στην πλειοψηφία τους τα στολισμένα σπίτια «προδίδουν» την ύπαρξη ευτυχισμένων και θετικών ανθρώπων.(lime &life.com)...ακολουθώντας τη γνώμη των ψυχολόγων και θέλοντας να φέρουμε την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων πιο γρήγορα στο νηπιαγωγείο μας στολίσαμε το δέντρο μας...

αλλά και το δεντράκι της αυλής μας...με κόκκινες και χρυσές μπάλες..
και επειδή στολισμός χωρίς γλύκισμα δεν θεωρείται στολισμός ..φτιάξαμε και ένα μικρό γλυκάκι...σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο..χρειαστήκαμε, δύο κουτιά φυστικοβούτυρο, δύο κούπες ζάχαρη άχνη, 250 γραμμάρια βούτυρο, μία βανίλια και 3 πακέτα κουβερτούρα..


ανακατέψαμε τα υλικά 
και φτιάξαμε μικρές μπαλίτσες
στη συνέχεια λιώσαμε την κουβερτούρα
βάλαμε μέσα τις μπαλίτσες  
και τις τοποθετήσαμε στο ψυγείο να παγώσουν
και του χρόνου ...να έχουμε υγεία και αγάπη, μικροί και μεγάλοι!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου