Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

"Μπλουμ", με τη Μαριλένα Καββαδα

Η Μαριλένα Καββαδά, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο νηπιαγωγείο μας. Τη γνωρίζουμε και μας γνωρίζει.

Κάθε φορά, όμως έχει έναν μαγικό τρόπο να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις υπέροχες ιστορίες της και με το εκπληκτικό τρόπο που μας τις διηγείται.


Αυτή τη φορά μας κάναμε ένα μεγάλο ΜΠΛΟΥΜ στον κόσμο του παραμυθιού και ταξιδέψαμε μαζί της σε κόσμους φανταστικούς.

Συντροφιά με μια σελίδα που πήρε τη μορφή μιας χάρτινης βαρκούλας, ξεκινήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι, στους Ντορεμύλους, στη λιμνοθάλασσα με τα βιβλιοκάικα, στον ουρανό με τα πινελοπούλια, στα 40 κύματα, σε κάστρα, κάμπους, ποτάμια, δάση και φαράγγια, Ηλαιώνες και φεγγαρολαμπυριστά μονοπάτια και σε άλλους τόπους φανταστικούς μέχρι να γίνει μια σαΐτα που πέταξε ψηλά στον ουρανό. Γιατί το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ!

Γιατί; Γιατί η χαρά είναι στο ταξίδι και όχι στο λιμάνι... Γιατί ταξιδεύουμε για να αλλάζουμε ιδέες κι όχι μέρη... Γιατί στο τέλος κάθε ταξιδιού κρύβεται η αρχή του επόμενου... Και γιατί άλλο; Γιατί... "Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα" (Alain de Botton).

Το μαγικό βιβλίο της Μαριλένας είναι ένα ταξίδι στη φαντασία με λέξεις, νότες και εικόνες που ενθουσιάζουν τα παιδιά. Με φανταστική μουσική, μεταμορφώσεις, παιχνίδια και χορό, κέφι και γέλιο!

Μια τρελή γιορτή που πραγματικά δε θέλαμε να τελειώσει ποτέ!
























Ούτε τα παιδιά, ούτε κι εμείς οι "μεγάλοι"


Το βιβλίο της Μαριλένας Καββαδά ""Μπλουμ, Ταξιδάκι με λέξεις, νότες και εικόνες" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ και συνοδεύεται από CD  σε αφήγηση του Γρηγόρη Βαλτινού, με μουσική του Χρήστου Γιαννούλη και τη φωνή της Ελένης Πέτα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου