Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Γραμμές, σχήματα και χρώματα

 Το θέμα που μας απασχόλησε αυτό το διάστημα είναι τα σχήματα, οι γραμμές και τα χρώματα. Εν ολίγοις τα βασικά στοιχεία της τέχνης. 

Αρχικά γνωρίσαμε τις κάθετες και τις οριζόντιες γραμμές...έπειτα παρατηρήσαμε, ονομάσαμε, και ζωγραφίσαμε τις καμπύλες, ζιγκ ζαγκ, σπιράλ και κυματιστές γραμμούλες...


Στη συνέχεια κόψαμε χρωματιστές λωρίδες χαρτιού, σχηματίσαμε τις γραμμούλες μας και δημιουργήσαμε ιδιαίτερα γλυπτά...


Μετά μιλήσαμε για τα βασικά χρώματα και τα παράγωγά τους. Πειραματιστήκαμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, χαρτί κουζίνας και νερό.
Αποτυπώσαμε τα συμπεράσματά μας.


Μας ενθουσίασε η δυνατότητα του νερού να απλώνει το χρώμα στο χαρτί, έτσι πειραματιστήκαμε κι άλλο και σχηματίσαμε το ουράνιο τόξο με δύο τρόπους.
Αργότερα μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα τέσσερα βασικά σχήματα.
Κάναμε ταξινόμηση με βάση ένα χαρακτηριστικό, έτσι βάλαμε όλους τους κύκλους μαζί.


Έπειτα κάναμε ταξινόμηση με βάση δύο χαρακτηριστικά και βάλαμε μαζί όλους τους πράσινους κύκλους, τα κίτρινα τρίγωνα κ.ο.κ.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός πίνακα αναφοράς κάναμε αντιστοίχιση των ονομάτων με τα σχήματα.Έπειτα πήραμε τα σχήματα μας και παίξαμε στην αυλή.Τέλος, εμπνευστήκαμε από τους ομόκεντρους κύκλους του Wassily Kadinsky και δημιουργήσαμε την δική μας ομαδική κατασκευή.

Για να εξασκήσουμε τις γνώσεις μας παίξαμε σε ηλεκτρονική μορφή κάποια από τα παραπάνω παιχνίδια. Για να παίξετε κι εσείς προχωρήστε παρακάτω ή κάντε κλικ στους παρακάτω τίτλους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου