Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα; Μα φυσικά, να αλλάξεις τον κόσμο!



Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;
Το έχεις σκεφτεί;

Πες ότι να σου εμφανίζεται ξαφνικά, εκεί μπροστά σου και την κοιτάς και λες .... "τώρα τι να κάνω με τούτη;




Αυτό έπαθε και το αγόρι της ιστορίας μας. Του εμφανίστηκε ξαφνικά μια ιδέα, εκεί δίπλα του, μπροστά του και τον ακολουθούσε παντού. Μα εκείνος δεν ήξερε τι να κάνει μαζί της και έτσι προσπάθησε να την αποφύγει, να την κρύψει, να την διώξει.
Όταν μάλιστα την έδειξε και στους άλλους και εκείνοι την είδαν σαν κάτι παράξενο που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς μαζί της, έφτασε σε σημείο να θέλει να την διώξει για πάντα από κοντά του.





Μα η ιδέα ήταν δική του, κομμάτι του εαυτού του, δημιούργημά του. Πώς μπορείς να μη δώσεις σημασία στο δημιούργημά σου! Πρέπει να το φροντίσεις, να το ταΐσεις, να παίξεις μαζί του, να γίνεις ένα με αυτό.





Γιατί στο τέλος θα δεις ότι μπορεί από τη δική σου ιδέα να αλλάξει ο κόσμος.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο του κινέζου Kobi Yamata με υπέροχη εικονογράφηση της Mae Beson από τις εκδόσεις Λιβάνη.



Ψάξαμε όλοι να βρούμε ποια δική μας ιδέα θα άλλαζε τον κόσμο. Οι δικές μας ιδέες θα τον έκαναν πολύχρωμο, ποιο νόστιμο (αλατισμένο) αλλά και γλυκό (παγωτό). 






Επίσης μάθαμε να γράφουμε τη λέξη "Ιδέα" και γνωρίσαμε μεγάλες ιδέες που άλλαξαν τον κόσμο, όπως εφευρέσεις και μηχανήματα που έκαναν τη ζωή μας πιο εύκολη, αν χρησιμοποιούνται με καλό σκοπό, αλλά μπορεί κάποια από αυτά να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο.



Και τέλος ενώσαμε τις ιδέες μας και φτιάξαμε ένα λαμπερό κόσμο.


3 σχόλια:

  1. Τι ωραία ιδέα να ψάξεις να βρεις την δική σου ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο.Κι η αλήθεια είναι πως μια ανακαίνιση την χρειάζεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία ιδέα να ψάξεις να βρεις την δική σου ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο.Κι η αλήθεια είναι πως μια ανακαίνιση την χρειάζεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή